De meest populaire elektrische auto’s

BMW i3 2013
De verkoop van elektrische auto’s scheert voorlopig nog geen hoge toppen. Maar welke elektrische auto’s doen het wel goed op de markt? Autscout24 zocht het voor ons uit.

In kranten en op internet is veel te lezen over elektrische auto’s en waarom deze nog steeds niet heel erg geliefd zijn bij de kopers. De conclusies zijn vrijwel allemaal dezelfde; er is een gebrek aan oplaadstations, de oplaadtijden zijn te lang en de prijs van de voertuigen is vergeleken met gewone auto’s nog steeds te hoog. Maar welke elektrische auto’s doen het wel goed op de markt? De website Autoscout24 geeft een overzicht van de meeste populaire elektrische voertuigen.

Renault-Nissan – een succesverhaal

De twee autofabrikanten hebben in 1999 een alliantie gevormd en hebben onlangs bekend gemaakt dat wereldwijd meer dan 100.000 elektrische auto’s verkocht zijn. Vooral de Nissan Leaf is een populair voertuig om zijn relatief lage prijs, hoge comfort en goede rijeigenschappen. Met deze Nissan rijden de kopers op 100% stroom zonder het comfort van de gewone auto te moeten missen. Populaire Renault modellen zijn de kleine zonderling Twizy, de Fluence en de nieuwe ZOE. De Twizy is qua uiterlijk (standaard zonder ramen) en grootte zeker geen auto voor elke dag, maar is prima voor het stadsverkeer. De Fluence en ZOE zijn geschikt voor dagelijks gebruik en vooral forensen. Een vakantie moet dan wel goed gepland worden, plekken met elektrische tankstations kunnen het beste vooraf worden gezocht.

Tesla – opgeladen binnen 90 seconden

Twee modellen van de fabrikant uit Californië zijn erg gevraagd- de Roadster en de Model S. De Roadster wordt vaak genoemd als initiator van de trend van de elektrische auto. Geen wonder want tot het eind van 2009 werden al bijna 1000 exemplaren in 18 landen verkocht. De Roadster heeft een elegant en futuristisch ontwerp en is vooral heel erg snel- als topsnelheid wordt 200km/h aangegeven en haalt de 100km/h binnen 4 seconden. Bovendien heeft hij een enorm bereik van 350km. De Model S kan in de VS in toekomst binnen korte tijd worden opgeladen, namelijk door het vervangen van de accu. Dat kost dan wel wat meer, maar de bestuurder spaart wel de oplaadtijd van de accu, waarbij deze zelfs maar voor de helft wordt opgeladen.

Fisker automotive

De Fisker Karma is een rasechte sportscar in de vorm van een elektrische auto. Ook al staat het met de fabrikant slecht in 2013, moet de Karma wel genoemd worden als een van de meest populaire elektrische voertuigen. Het design is ontworpen van de Deense designer Henry Fisker en laat je denken aan de Aston Martin Vanquish. Heel bijzonder; de carrosserie is van aluminium en op het dak is een gebogen zonnepaneel dat voor extra bereik kan zorgen. Tijdens het puur op stroom rijden is dat ook wel nodig, de Karma heeft een bereik van maar 80km.

Hier de volledige lijst van populaire elektrische auto’s:

Renault Twizy
Tesla Model S
Tesla Roadster
Renault Fluence Z.E.
Nissan Leaf
Fisker Karma
Renault ZOE
Chevrolet Volt

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...