Officieel: Peugeot 5008 2014

Peugeot 5008 Facelift
Naast de 3008 verlengt Peugeot ook het contract van de 5008 met een facelift.

Peugeot brengt nu toch een en ander mee naar Frankfurt. De nieuwe 308, de spannende 308 R Concept aan de ene kant en de ‘brave’ althans racing engineered 208 Hybrid Fe Concept aan de andere kant, de facelift van de 3008 en nu ook blijkbaar een facelift van de 5008. Deze krijgt net zoals de 3008 het laatste familiegezicht, een zwevende grille tussen de twee koplampen, chroom accenten aan de zijkant en nieuwe velgen van 16 tot 18 inch. Aan de achterkant werd maar weinig geraakt.

Binnenin werd een kleine update doorgevoerd met de mogelijkheid tot het installeren van twee 7-inch schermpjes in de hoofdsteunen om de kindjes op de achterbank wat bezig te houden. Er is voortaan ook een kleuren head-up display met snelheid, de cruise control status en andere informatie die de bestuurder wel eens belangrijk kan achten.

Onder de motorkap zijn er vier diesels en vier benzinemotoren beschikbaar. De instapper is een 1.6-liter VTi met 120 pk, de 1.6-liter THP levert 163 pk en de dieseltopper is een 2.0-liter HDi met 163 pk. Je kan echter ook al dieselen met de 115 pk sterke e-HDi. Schakelen gebeurt met een manuele transmissie, een automaat of een ETG-transmissie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...