Officieel: Peugeot 308 R Concept

Peugeot 308 R Concept
Peugeot heeft blijkbaar een spannend concept klaar: een 308 met de motor van de RCZ R!

Tegen een heet concept als dit van Peugeot kunnen we nooit bezwaar optekenen! De Fransen brengen de 308 R Concept mee naar Frankfurt: een 308 met de dikke motor van de RCZ R. Voor wie het even vergeten was, we hebben het over een 1.6-liter THP met 270 pk bij 6.000 toeren per minuut en 330 Nm koppel. Een extra heet scheurijzer! In tegenstelling tot sprintcijfers maakt Peugeot echter getalletjes bekend waar niemand hier om geeft: een gemiddeld verbruik van 6,3 liter per 100 km en een CO2-uitstoot van 145 g/km. Boeiend…

Naast het motorische onderscheid krijgen we ook duidelijke esthetische aanpassingen. De 308 R Concept wordt in het tweekleurige rood-zwart gespoten en beschikt over een extra ruige bodykit met grotere bumpers, zijschorten en enorme 19-inch jetsers. Alcon remschijven met telkens vier zuigers zorgen voor de stopkracht. Een verlaagde ophanging mocht evenmin ontbreken. Achteraan zien we een dubbele uitlaat en een opvallende spoiler. Live foto’s volgen in Frankfurt!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...