Officieel: Opel Insignia OPC

Opel Insignia OPC 2013
Opgefrist, maar niet met de vermogenstoename die eerder werd verwacht!

Een dikke week geleden draaide de geruchtenmolen nog op volle toeren en werd de lucht ingeschoten dat de nieuwe Opel Insignia OPC zo’n 400 pk zou krijgen. Nonsens, zo blijkt nu uit het officiële persbericht! De nieuwe Opel Insignia behoudt immers dezelfde 2.8-liter V6 met 325 pk en 435 Nm, gekoppeld aan een vierwielaandrijving met Haldex koppeling en een elektronisch slipdifferentieel. Met een manuele zesbak wel goed voor een knappe sprint van 0-100 km/u in slechts 6 seconden, wat een kleine drie tienden langer duurt voor de Insignia Tourer OPC.

Wel kreeg de op 270 km/u strandende Insignia OPC net als het basismodel een hertekende snoet en achterkant zodat hij weer eventjes met de stroom mee kan. Bovendien namen de ingenieurs de achteras onder handen waardoor het rijgedrag nog iets werd geoptimaliseerd en vibraties tot een minimum werden herleid. Een nieuwe ESP-software zorgt ook voor een beter antwoord tijdens linke situaties. Binnenin werd tot slot een nieuw stuurwiel gemonteerd met schakelpeddels voor het model met automaat, Recaro zetels en een 8-inch instrumentenpaneel met alle interessante info voor de bestuurder.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Opel Insignia OPC"

  1. mrnix 26-08-2013 om 22:03

    Jammer van die 400 pk!
    Blijft de co2 waarde gelijk?

  2. RS 27-08-2013 om 15:11

    325 Pk is anders ook wel voldoende, ik word er altijd blij van als ik een OPC zie rijden. Zo een leuke wagentjes

Reageer

Reactie aan het plaatsen...