Poll: BMW M4 met handbak of DCT?

BMW M6 DCT
De geruchtenmolen rond de nieuwe BMW M4 draait op volle toeren: handbak of niet?

Volgens een recent bericht zou de nieuwe BMW M4, die we onlangs in conceptgedaante te zien krijgen, uitsluitend met een DCT-transmissie worden aangeboden. En daarvan gaan de haren bij menig fans natuurlijk meteen rechtstaan, want laat de M3/M4 nu net dé rijdersauto bij uitstek zijn uit de BMW-stallen.

Natuurlijk zijn er ook DCT-aanhangers die de evolutie naar uitsluitend transmissies met dubbele koppeling voor high-performance modellen als vanzelfsprekend vinden. Het schakelen gaat gewoonweg sneller en vanuit ecologisch standpunt krijg je een betere verbruikscijfers en een lagere CO2-uitstoot. En al geeft de gemiddelde M3-rijder niets om het milieu, kijk eens naar de verkoopcijfers van Porsche. De 911 is toch ook zo’n ‘rijdersauto’? Het merendeel van de klanten daar opteert meteen voor de PDK. De mensen die er echt geld voor hebben, zouden volgens BMW dus geen ruk geven om dat pookje in het midden. Veel te lastig…

Nu goed, de kans bestaat ook dat de manuele bak er dan toch komt. Bimmerpost heeft immers overtuigend materiaal met niet enkel spyshots, maar ook videomateriaal dat voor zich spreekt. Al kan het natuurlijk ook zijn dat de manuele bak net zoals bij de BMW M5 enkel voor de Verenigde Staten is voorbehouden. Time will tell…

Maar goed, los daarvan en indien jullie het over het nodige budget zouden beschikken: welke transmissie mag BMW in jullie M4/M3 exemplaar monteren? En wees gerust, deze poll is volledig anoniem. Wees dus niet bang voor een kruistocht van manuele bak aanhangers die richting je huis marcheert. (Via: Autoblog / Bimmerpost)

Een BMW M4/M3 met handbak of DCT?

View Results

Laden ... Laden ...

BMW M4 Coupe Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...