Spyshots: volgende generatie Hyundai i40 Sedan

Spyshots: Hyundai i40 Sonata 2015 Sedan
Drukke tijden bij Hyundai, nu zijn er testexemplaren opgedoken van de nieuwe i40 die we ergens eind volgend jaar mogen verwachten.

Samen met de nieuwe i10 en Grand Santa Fe, de facelift van de ix35 en de spyshots van de i20 kunnen we stellen dat bijna het volledige Hyundai gamma een make over krijgt in het komende modeljaar. De eerste keer dat we kennis mochten maken met de i40 was op het Autosalon van Genève in 2011, toen nog in Wagon vorm. Begin 2012 kregen we dan de Sedan en volgens de automotive cyclus krijgen we tegen eind 2014 een grondige facelift voorgeschoteld.

De onderstaande testexemplaren zijn nog stevig ingepakt in camouflagemateriaal nabij de befaamde Nürburgring, dus we mogen concluderen dat er nog wel even werk aan de winkel in. Binnenin krijgen de materialen hoogstwaarschijnlijk een upgrade, terwijl we aan de buitenzijde al een iets prominentere grille kunnen waarnemen die wat neigt naar de Genesis Coupé. Ook de daklijn lijkt visueel iets hoger te liggen waardoor de binnenruimte wat vergroot.

Dat zagen we al bij de i10 en de komende i20, mooi dat de Koreanen consistent hun modellen wat hoger positioneren. Motorisch verwachten we geen interessante nieuwkomers, in België zal de 1.7-liter CRDI dus de populaire keuze blijven. Zoals bij elke facelift worden de krachtbronnen krachtiger, zuiniger en meer ecologisch. Tot we meer nieuws krijgen omtrent de i40 – die in andere gebieden door het leven gaat als Sonata – moeten we het doen met onderstaande beelden. (Via WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...