Officieel: Kia Soul

Kia Soul 2013 Frankfurt
De Europese Kia Soul is volledig klaar voor het Autosalon van Frankfurt 2013.

De nieuwe Kia Soul zagen we eigenlijk al op het Autosalon van New York in maart, maar nu is ook de Europese variant volledig klaar voor de productielijn. De nieuwe Soul staat op het platform van de Kia Cee’d en zal vanaf volgende lente verkocht worden. Wie een beetje zijn best doet, vindt bovendien designelementen terug van de Kia Track’Ster Concept op het Autosalon van Genève in 2012. Hij kenmerkt zich door een hoge rijhoogte, een statige houding en hoekige schouders.

Ondanks de evolutie aan het exterieur eerder beperkt bleef, ook ingegeven door de reeds enorme successen van de voorganger in de Verenigde Staten, werd de Soul onderhuids wel stevig aangepakt. Het koetswerk is tot 29 % stijver, de ophanging werd herzien en zelfs offroad zou de nieuwe Soul beter zijn mannetje moeten kunnen staan. Binnenin werden enkele harde plastics vervangen en werd het gemiddelde geluidsniveau gereduceerd emt 3 dB. De koffer groeide van 340 liter tot 354 liter.

Onder de motorkap zal de Kia Soul verkocht worden met zowel een 1.6-liter benzine als diesel. Schakelen gebeurt via een manuele zesbak of een automaat. Hoewel beide motoren worden overgedragen vanuit het vorige model, zouden de nieuwere versies wel zuiniger zijn geworden en een lagere CO2-uitstoot neertekenen. Meer foto’s volgen in Frankfurt!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...