Nissan Patrol trekt Cargovliegtuig

Nissan Patrol Guinness World Record
Nissan zet een nieuw record in het Guinness World Book of Records met haar Patrol SUV.

Maar liefst 170,9 ton. Dat is het gewicht van het cargovliegtuig dat onderstaande Nissan Patrol over de Sharjah International Airport sjouwde in de Verenigde Arabische Emiraten. De volledig standaard uitgeruste Patrol, naast een iets specialere haak voor de trekhaak, zet daarmee een nieuw Guinness World Record. Al duidt standaard hier wel op een dikke 5.6-liter V8 met maar liefst 400 pk en een trekkracht van 560 Nm.

De overdracht naar de weg gebeurt via een zeventraps automaat met een ALL MODE 4×4 systeem dat de keuze laat uit verschillende modi: zand, tarmac, sneeuw of rotsen. Maar als 560 Nm dit al kan, worden we wel benieuwd welke sleurhut de nieuwe Range Rover SDV8 met zijn 700 Nm aan zijn trekhaak kan slaan…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...