Gastbijdrage: Mercedes CLA220 CDI door #LikeMyRide

Gastbijdrage: Rijtest CLA-Klasse 220 CDI door LikeMyRide
Het Like My Ride project blijft maar doorgaan: na de rijtest van de A-Klasse krijgen we nu exclusief de rijervaringen met de CLA220 CDI!

In een notendop: Hannes van #LikeMyRide kreeg van Mercedes een gloednieuwe A200 CDI onder de kont geschoven. Per like op z’n Facebookpagina krijgt hij 1 kilometer rijbereik erbij, met alle gevolgen van dien als de likes op zijn. Momenteel zit hij op 19.504 duimpjes, maar er zit nog meer in!

Gastbijdrage: Rijtest CLA-Klasse 220 CDI door LikeMyRide

Dankzij het Like My Ride project kreeg ik ineens de kans om met het nieuwste juweeltje van Mercedes te rijden. Nadat ik eerst een A-Klasse kreeg voor 2 maanden, hebben ze mij nu verwend met een CLA 220 CDI AMG line. Ondanks z’n lage positie in het Mercedes gamma is dit een echte knalbak!

Gastbijdrage: Rijtest CLA-Klasse 220 CDI door LikeMyRide

Z’n looks zijn waanzinnig en tonen dat Mercedes een goeie zet heeft gedaan met het uitbreiden van de A-Klasse. Overal waar ik kom draaien de mensen hun hoofd en volgen ze de fijne kont van de CLA tot ik volledig uit beeld ben. Heerlijk. Ik word aangesproken door jong en heel oud. ‘Is dat de nieuwe Mercedes, wauw!’ Iedereen heeft het ervoor. En dat komt niet alleen doordat mijn versie knalrood is, hij heeft het allemaal!

Gastbijdrage: Rijtest CLA-Klasse 220 CDI door LikeMyRide

Z’n lijn is een lust voor het oog en dan heb ik nu enkel nog maar over de buitenkant gehad. Niet alleen mijn ervaring leert dat het model succesvol is, de lange wachtlijsten bij aankoop zijn het beste bewijs, momenteel moet je wachten tot april 2014 eer je CLA er is… Daarnaast is er ook een stoere GLA SUV in de maak en er doen ook geruchten van een CLA Shooting Break de ronde, alles om het succesverhaal nog wat uit te breiden.

Eénmaal in de wagen is er weinig verschil met de A-Klasse. Het dashboard ziet er exact hetzelfde uit, enkel in het digitale deel zie je dat er een paar kleine updates zijn doorgevoerd om zo kinderziektes op te lossen. Ik kreeg het genoegen om van die lieve Duitsers een full option CLA220 CDI mee te krijgen, dus ik kan genieten van elektrische zetels met geheugen, zetelverwarming, COMAND online, adaptieve cruise control, lederen interieur, Collision Warning, schakelflippers achter het stuur, etc… Zoals vaak zijn is de optielijst bijna eindeloos bij Mercedes, toch heb ik bijna alles wat ik nodig heb om mezelf en 3 passagiers comfortabel op de eindbestemming te krijgen.

Gastbijdrage: Rijtest CLA-Klasse 220 CDI door LikeMyRide

Als ik daar een must moet uithalen is het toch wel het panoramisch zonnedak dat in deze hete zomer wel wat verfrissing schenkt. De wagen zit comfortabel maar met die aflopende daklijn heb je achteraan uiteraard wel wat problemen. Groot mag je niet echt zijn, maar hoe dan ook is dit geen wagen om de hele tijd door met vier mee te rijden. Maar het is wel fijn dat het mogelijk is, zeker voor de prijs die je betaalt. De koffer is ruim maar natuurlijk niet van de grootste, voor alledaags gebruik perfect maar meubels versjouwen is een brug te ver.

Gastbijdrage: Rijtest CLA-Klasse 220 CDI door LikeMyRide

Belangrijkste vraag die velen van jullie willen weten, hoe rijdt de CLA? Eén woord: geweldig! De CDI 220 heeft net dat ietsje meer powerrr dan de 200 en rijdt in alle standen (M, E, S) fantastisch. Ik verkies uiteraard echter de Sport-stand. Vinnige reactie, scherp de bochten in, geen onderstuur én snel. De paddles zijn jammer genoeg net iets te traag qua reactietijd en daarom niet altijd even fijn. Handgeschakeld is hij waarschijnlijk nog fijner want dan heb je het helemaal in de hand en vallen er geen gaten. Voor een dieselvariant rijdt deze CLA-Klasse bijzonder fijn, al vraag ik me af wat de CLA 250 benzine zou geven. Alvast heel wat meer verbruik door m’n druk werk- en rijschema. De 220 CDI houdt het op zo’n 6,5 liter diesel bij sportief en 5 bij rustig rijgedrag.

Gastbijdrage: Rijtest CLA-Klasse 220 CDI door LikeMyRide

Conslusie: Topwagen en het kopen waard. Praktisch kan ‘ie net iets beter,maar dan zou het ook geen CLA meer zijn. Dit is een wagen om plezier mee te hebben en dat is misschien wel een factor die te weinig aanwezig is bij vele andere nieuwe wagens!

Nog steeds geen kilometer rijbereik gesponsord? Like dan vlug even zijn Facebookpagina!

Gastbijdrage: Rijtest CLA-Klasse 220 CDI door LikeMyRide

Tekst & foto’s: Hannes Coudenys (#LikeMyRide)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...