Range Rover Evoque krijgt 9-traps automaat

Range_Rover_Evoque 2014
In 2014 komt de Range Rover Evoque met enkele wijzigingen op de proppen. De belangrijkste is de invoering van een 9-traps automaat.

Aan de buitenkant verandert er maar weinig aan Range Rover’s kleinste. Het is vooral onderhuids dat de grootste wijzigingen zich voordoen. Zo is er bijvoorbeeld een automaat met maar liefst 9 (!) verzetten beschikbaar. Die automaat zou voor elke mogelijk denkbare situatie de juiste verhouding moeten hebben, wat hem er in theorie wat zuiniger op moet maken. Een verbruik van 4,9 liter per 100 km zou haalbaar moeten zijn met de 2.2 liter grote dieselmotor met 150 pk en voorwielaandrijving.

Al wil je natuurlijk niet bepaald voorwielaandrijving in je Range Rover, dus biedt Land Rover optioneel een Active Driveline systeem aan. Enkel wanneer het nodig is kan de Evoque over vierwielaandrijving beschikken, anders wordt er overgeschakeld naar voorwielaandrijving. Tegen het einde van dit jaar zou dit model bij de dealer moeten staan. (via WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...