Jaguar heeft een update voor de XJ klaar

Jaguar XJ 2014
Jaguar kondigt een reeks updates aan voor het XJ vlaggenschip.

Geen wereldschokkend nieuws, maar Jaguar heeft een reeks wijzigingen aangebracht aan de imposante XJ limousine. De versie met lange wielbasis wordt nog luxueuzer dankzij stoelen geïnspireerd door de luchtvaart met drie massagestanden: Wave/Rolling, Lumbar en Shoulder. Er is ook een nieuwe armsteun en er werden nieuwe business klaptafeltjes geïnstalleerd. Verder werd het entertainmentsysteem voor de achterste passagiers opgewaardeerd en is er een 1.300 Watt sterk Meridian Reference Audio systeem te installeren.

Aan de buitenzijde wijzigde de XJ maar nauwelijks: enkel nieuwe 18-inch Manra lichtmetalen velgen werden aan de catalogus toegevoegd en de wagen krijgt voortaan portieren met soft close. Motoren worden overgedragen en gaan van een 2.0-liter viercilinder turbo (nu mét start/stop) tot de 5.0-liter supercharged V8 in de XJR. Deze levert een dikke 550 pk en een monsterlijke 680 Nm koppel. Nul naar honderd in 4,4 seconden en een filmpje kijken tot 280 km/u. We vragen ons alleen af of de digitale TV ontvangst op dat moment nog even zuiver is…

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XJ

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...