Wiesmann vraagt faillissement aan

Wiesmann MF4-CS Teaser
De toekomst van de Duitse sportwagenfabrikant Wiesmann smelt als sneeuw voor de zon.

Volgens betrouwbare bronnen zou sportwagenbouwer Wiesmann vorige week het faillissement aangevraagd hebben aan de rechtbank van Münster. Dr. Norbert Küpper werd aangeduid als voorlopig curator. Sinds co-oprichters Martin en Friedhelm Wiesmann vorig jaar het bedrijf verlieten, ging het alleen maar neerwaarts met de gelijknamige constructeur. De kans is groot dat de productie gestopt wordt en de resterende activa verkocht worden aan een overnemer. Jammer nieuws, want de door een V8 uit de vorige BMW M3 aangedreven Wiesmann’s waren een streling voor het oog. Zelf kwamen we afgelopen maand nog onderstaande MF-4 Roadster tegen op gepersonaliseerde nummerplaat.

Wiesmann MF-4 Roadster

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...