Spyshots: Mercedes S65 AMG scheurt de Nurburgring af

2014 Mercedes-Benz S65 AMG
De Mercedes S63 AMG is nog maar net gelanceerd en de ingenieurs zijn wederom druk bezig met de S65 te perfectioneren!

De Nürburgring leent zich perfect om een wagen urenlang aan hoge snelheid te onderrichten aan een extreem testparcours. Zo kan je kleine kwaaltjes al bij de ontwikkeling in de kiem smoren en kan je ook de limieten van de wagen verleggen. Bij sportwagens ligt de lat logischerwijs wat hoger, maar met performance sedans moet je rekening houden met een aparte wereld. Wie gaat er nu op het circuit met een limousine?

De volgende generatie S65 AMG blijft normaliter trouw aan zijn brutale 6.0-liter V12 en gaat resoluut voor 630 pk en 1.000 Nm koppel! En dat terwijl je binnenin blijvend kan genieten van al het comfort ter wereld. Het moet niet gekker worden. De vele technologische innovaties blijven uiteraard aanwezig op deze krachtige S-Klasse, al krijgen we een ietwat scherpere look. AMG levert nooit half werk, dus alle onderdelen werden vervangen om met deze immense kracht overweg te kunnen.

We verwachten de lancering van de S65 AMG op het Autosalon van Los Angeles in november, de productie zal begin volgend jaar starten en de eerste exemplaren worden geleverd tegen maart. Ook het prijskaartje van deze S65 zal niet mis zijn, momenteel schommelt het huidige model rond €238.950 in ons Belgenland en we verwachten niet meteen een prijsdaling voor de nieuwkomer. Integendeel…

httpvh://www.youtube.com/watch?&v=k-D5dnZ6JXM

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...