Video: Honda Civic Type R


Honda doet geheimzinnig over haar nieuwe Civic Type R.

Als we kijken naar het korte filmpje zien we de Nordschleife duidelijk in beeld. Hiermee maakt Honda duidelijk dat ze vastberaden zijn het ronderecord te breken in de voorwielaandrijvingsklasse. Op nummer 1 staat momenteel de Renault Megane RS Trophy, welke het record vast op 8 minuten en 7,97 seconden. Of Honda erin zal slagen weten we jammer genoeg pas in 2015. Volgende maand op de IAA in Frankfurt zal er meer informatie vrijkomen over de nieuwe hot hatch van Honda, dat hebben ze toch beloofd.

Gebaseerd op wat we nu al weten, zal de Civic Type R op zijn minst 265 pk toebedeeld krijgen. De ingenieurs zijn echter van plan om dat aantal nog op te drijven tot 300 pk! De pk’s zullen hoogstwaarschijnlijk worden komen uit een 2.0-liter turbo-aangedreven benzinemotor. Enkele van de technologische hoogstandjes in de Civic Type R zullen afkomstig zijn uit de Civic WTCC racewagen. Aangezien de productie pas ergens in 2015 van start zal gaan, gokken we dat Honda volgend jaar over de brug zal komen met een concept. (via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...