Impressie: Mazda MX-5 & Alfa Romeo Spider

Mazda MX-5 2015
De nieuwe Mazda MX-5 wordt in 2015 verwacht op onze wegen, net als de nieuwe Alfa Romeo Spider.

We gaven al eerder mee dat de nieuwe Mazda MX-5 in samenwerking met Alfa Romeo gebouwd zal worden. Beide bedrijven kunnen zo het investeringsbedrag delen en de winst omhoog krikken. In het gamma van Alfa Romeo zal die investering resulteren in een nieuwe Alfa Spider. Aan het succesvolle recept van de MX-5 zou echter niet geraakt worden.

Op basis van informatie die Auto Express op de kop getikt heeft, krijgen we nu al een eerste impressie van hoe de nieuwe roadster bij Mazda er zal uitzien. Verwacht wordt dat de nieuwe MX-5 het familiegezicht (lees: Mazda 6 snoet) krijgt, de lijnen langszij zullen iets minder ingrijpend gewijzigd worden. Bovendien zou de Mazda MX-5 naast de staalstructuur maar weinig delen met de nieuwe Alfa Romeo. Onder de motorkap komt namelijk een exclusieve 1.3-liter en een 1.5-liter turbo met net voldoende vermogen om het evenwichtige chassis te beproeven. De MX-5 zou minstens 100 kilogram lichter worden waarbij Mazda mikt op 1.050 kg. Een basisprijs onder de 25.000 euro moet de value-for-money of laat maar zeggen fun-for-money factor hoog houden.

De nieuwe Alfa Spider op zijn beurt zou de wagen zijn die het publiek opnieuw de Alfa-liefde moet inboezemen. De Spider zou kenmerken van de 4C en 8C krijgen en natuurlijk net iets meer vermogen als de wagen uit de zestiger jaren. De nieuwe viercilinder turbo die in de 4C 200 pk levert zou ietwat naar beneden afgesteld worden en ook de laatste TCT-transmissie zal geïmplementeerd worden. Ietwat Italiaanse charme verliest hij wel gezien de wagen naast de MX-5 van de band zal rollen in Japan, maar dat kan gezien Mazda’s uitmuntende kwaliteitsgarantie aan de andere kant ook als positief aanzien worden. Het interieur zou iets meer premium worden dan dat van de Mazda. (Via: Auto Express)

Lees hier onze rijtest met de Mazda MX-5 Hanabi

Alfa Romeo Spider 2015

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...