BMW Z2 als opvolger van de Z3

BMW Z2
De BMW Z3 is al even uit het beeld verdwenen, maar verschijnt binnenkort misschien wel onder een nieuwe gedaante

BMW’s modulair UKL voorwielaandrijvingsplatform zal naar verluidt de basis worden voor de Z2. Deze moet de Z3 doen vergeten of hem juist nieuw leven inblazen, u kiest maar. Zoals de meesten van u wel al zullen weten, zal het UKL-platform gebruikt worden voor alle nieuwe MINI’s en 5/7-zitters van de 1-Reeks GT. Het onderbouwt eveneens de volgende generatie van de
1-Reeks, X1 en de SAV X1 die de de naam “X2” zal dragen.

De Z2 zal ongeveer van dezelfde afmetingen genieten als de Z3 vroeger. In 2016 zal de BMW Z2 beschikbaar zijn met een turbo-aangedreven 1.5-liter driecilinder en een 2.0-liter viercilinder. De krachtigste versie zou 300 pk krijgen. Daartegenover staat dat de zuinigste versie uitgerust zal zijn met een driecilinder diesel. En met een CO2-uitstoot van 100 g/km zal deze het zeker ecologisch niet slecht doen, maar waar is de ‘fun’ van een roadster dan gebleven? De prijzen van de BMW Z2 worden verwacht te starten vanaf een kleine €25.000. (Via: WCF, AE)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...