Officieel: Skoda Yeti Facelift

Image converted using ifftoany
Skoda toont in Frankfurt een facelift voor de excentrieke Yeti.

Hoewel de Skoda Yeti op het eerste zicht nogal excentriek oogt, is de wagen in Europa een waar succes geworden. Succes dat Skoda natuurlijk wil bestendigen en daarom komen ze in Frankfurt met een facelift voor de kleine SUV. De Yeti krijgt het recentste familiegezicht, een sportievere voorbumper en optioneel zelfs bi-xenon koplampen met LED dagrijlichten. Achteraan merken we licht hertekende achterlichten en een meer nadrukkelijk aanwezige badge op de kofferklep. Skoda biedt twee versies aan van de nieuwe Yeti: één voor de stad, één voor het lichte off-road werk. Die laatste krijgt zwarte bumpers en beschermende zijstrips. De bodemvrijheid blijft bij elk model gelijk op 180 mm.

Bovendien is de nieuwe Yeti de eerste Skoda met achteruitrijcamera en is er in de koffer plaats voor 405 liter bagage. Wanneer de achterste zetels neergeklapt worden, vergroot die bagagecapaciteit tot 1.760 liter. Een LED-interieurlicht helpt bij het inladen. Onder de motorkap is er keuze uit drie benzinemotoren en vier dieselstokers. Het vermogen van de diverse krachtcentrales varieert tussen 105 pk in de 1.2-liter TSI tot maar liefst 170 pk bij de 2.0-liter TDI. Afhankelijk van de gekozen krachtbron is er keuze uit voorwiel- of vierwielaandrijving. Ook is er een DSG-transmissie beschikbaar naast een manuele zesbak. De meest ecologische Yeti blijft de GreenLine met een 1.6-liter TDI en 105 pk. Deze groene jongen verbruikt slechts 4,6 liter per 100 kilometer en tekent een CO2-uitstoot op van 119 g/km.

Image converted using ifftoany

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...