Officieel: Mercedes-Benz GLA


Vorige week hadden ze een teaser klaar, maar nu is hij volledig officieel: de nieuwe Mercedes GLA!

Mercedes heeft de 2014 GLA officieel onthuld, nog voor het debuut op de IAA in Frankfurt. Hij ziet eruit zoals we het hadden verwacht. Een A-Klasse op hoge poten met een stevigere body, meer kaliber, dakrails, een dubbel uitlaatsysteem en een spoiler op het dak. Het interieur is identiek aan dat van de gewone A-Klasse.

De Compacte Crossover is verder 4.417 mm lang en 1.494 mm hoog. De kofferinhoud is 421 liter groot en met de achterbank neergeklapt verdubbelt deze ruimte nog eens. Dan heb je zowaar 836 liter aan bagageruimte. Interessant is dat Mercedes ook een optioneel “Load Compartement Pack” aanbiedt dat de bagageruimte nog eens 60 liter doet toenemen zonder de achterbank te moeten neerklappen.

De benzinemotoren omvatten een 1.6-liter met 156 pk in de GLA 200 en een 2.0-liter met 211 pk in de GLA 250. Deze laatste heeft een verbruik van 7,1 l/100 km. Aan de dieselkant krijgt de GLA 200 CDI een 2.2-liter met 136 pk die 4,3 l/100 km verbruikt. De GLA CDI 220 krijgt ook een 2.2-liter, maar produceert 170 pk. De GLA 250 is uitgerust met 4MATIC en bereikt de 100 al in 6,5 seconden en heeft een topsnelheid van 233 km/u. Het optionele all-wheel drive systeem is ook verkrijgbaar op de GLA 220 CDI. Beide modellen, de GLA 250 en GLA 220 CDI, profiteren bovendien van het Downhill Speed Regulation (DSR) systeem en een off-road transmissie mode. Deze zijn met een knop in de middenconsole te activeren.

Het orderboekje opent in november en de GLA is in maart 2014 beschikbaar bij de dealers. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, maar zullen hoogstwaarschijnlijk volgen op de wereldpremière in Frankfurt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...