Gemiddelde Belgische personenwagen is 8 jaar oud

old-car copy
Daar waar in 1993 onze wagens gemiddeld nog zes jaar en 4 maand oud waren, houden we onze wagen nu gemiddeld 8 jaar.

Het Belgische wagenpark wordt dus gemiddeld genomen ouder. Alleszins op gebied van personenwagens toch, want alle informatie in dit artikel gaat strikt over wagens die een privé eigenaar hebben. Bedrijfsvoertuigen zijn dus uitgesloten, die worden namelijk vroeger van de baan gehaald. Iets meer dan de helft van de voertuigen in België is ouder dan 5 jaar en een kwart is zelfs al minstens één decennium in leven.

De redenen voor het ouder wordende wagenpark zijn zeer uiteenlopend. Aan de ene kant neemt het succes van de tweedehandsmarkt toe, maar het lijkt ons zeker ook niet uitgesloten dat wagens effectief ook bedrijfszekerder geworden zijn door de jaren heen. (via Trends)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...