Gerucht: Jaguar wil een compacte voorwielaandrijver

Jaguar FWD Compact Car
Volgens insiders wordt er bij Jaguar gewerkt aan een compacte, voorwielaangedreven wagen.

In de markt van de compacte wagens zit veel volume. Daarom, maar ook vanwege het feit dat elke autoconstructeur tegen 2020 vanuit de EU regelgeving een gemiddelde uitstoot over het gamma van 95 g/km moet kunnen voorleggen, zou Jaguar op het idee gekomen zijn om een kleine, voorwielaangedreven wagen te produceren. Insiders wisten Autocar te vermelden dat Jaguar er alvast hard mee bezig is. De grens van 95 g/km zou immers nog eens kunnen verlagen tot 68 à 78 g/km. En da’s gene kattepis!

Het zal alvast geen makkelijke taak zijn voor Jaguar en de investeringen zullen hoog oplopen. Een klein, voorwielaangedreven model vereist immers een volledig nieuwe architectuur die veel geld kost en pas rendeert vanaf een groot volume. Voor meteen is het model dan weer ook niet, de wagen wordt pas verwacht tegen 2016. (Via: Autocar)

Jaguar FWD Compact Car

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...