Preview: Audi Quattro Concept


Nu het autosalon van Frankfurt in zicht is, komen er meer en meer details vrij over de Audi Quattro concept

Autobild meldt dat de vernieuwde Audi Quattro Concept voorzien zal zijn van een radicale styling, iets wat het voorbeeld zal moeten worden voor het design van toekomstige modellen. Het concept zou hoogstwaarschijnlijk 4,6 meter lang worden en zou steunen op een verbeterde versie van het Audi A6-platform. Nu, iedereen weet dat de Audi A6 geen lichtgewicht is. Maar als we de rumoeren moeten geloven zal de Audi Quattro slechts 1.200 kg wegen. Dit heeft hij te danken aan overdadig gebruik van carbon en aluminium.

De Quattro Concept zal naar verluidt aangedreven worden door een 4.0-liter V8 met dubbele turbo die 600 pk zou afleveren. Samen met 800 Nm aan koppel levert dat toch een gigantisch snelle auto! In 3 seconden zou de sprint naar de 100 al voltooid zijn. Audi is sterk aan het overwegen om deze Audi Quattro effectief in productie te laten gaan. Ze zullen dus snel over de brug komen met meer feedback en wij zitten alvast op het puntje van onze stoel!

Audi Quattro Concept 2013

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...