Teaser: Kia Compact Crossover Concept


De Kia Compact Crossover Concept is klaar om onthuld te worden op het Autosalon van Frankfurt 2013.

Kia heeft plannen aangekondigd om een B-segment concept te onthullen op het Autosalon van Frankfurt volgende maand. Zelf beschrijven ze hem als een “schreeuwend concept”. De auto zal dienen als voorproefje op een komende rivaal in het B-segment. Aan de hand van de vorm en hoogte kunnen we afleiden dat het hoogstwaarschijnlijk zal gaan om een compacte crossover vergelijkbaar met de Nissan Juke. Kia heeft nog geen verdere details vrijgegeven, maar we vermoeden dat hij de typische Kia grille krijgt samen met LED dagrijlichten alsook LED mistlichten. Dit zagen we ook al eerder bij de Kia Cee’d GT.

Het futuristische interieur neemt minimalistische vormen aan met enkel een paar knopjes en schakelaars, samen met een afgeplat stuur en flippers, best sportief! Het groene boordje in de grill doet ons vermoeden dat de concept ofwel een hybride is ofwel een elektrische aandrijflijn heeft. Bij zijn onthulling op 10 september komt er sowieso meer info beschikbaar over deze Kia Concept.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...