Gespot: Techart Panamera Turbo Grand GT


Een Porsche Panamera met een overdreven bodykit: fout of gewoon geniaal?

We kwamen deze überdikke Panamera, onder handen genomen door Techart, tegen in hartje Brussel op de Louizalaan. Niet toevallig aan het Steigenberger Hotel, een superdeluxe vijfsterrenhotel waar al eens vaker wat lekkers geparkeerd staat. De Techart Panamera maakte eind 2010 zijn debuut in Zwitserland en de Zwitserse nummerplaten zijn dan ook niet geheel onlogisch gezien er een stevig prijskaartje aan vasthangt. Deze man/vrouw (we gokken op man) zal ongetwijfeld wild enthousiast geweest zijn in 2010 en er direct eentje op de bestelbon gezet hebben, maar dat is slechts een veronderstelling. De looks van deze Panamera zijn niet de enige die drastisch veranderen, ook onderhuids wordt hij stevig aangepakt. Techart neemt de Porsche Panamera Turbo onderhanden met de TA 070/T1 powerkit.

De Porsche Panamera Turbo heeft standaard een 4.8-liter V8 met 500 pk, op zich ook al niet weinig. Maar als je jezelf tot de rijksten op aarde rekent moet het allemaal een tikkeltje meer. Toch?
De TA 070/T1 powerkit van Techart boost het vermogen tot 580 pk en het koppel verhoogt met 130Nm. Zo krijg je als eindresultaat een duizelingwekkende 830Nm. In 4 seconden zit hij aan de 100 en in 12,7 seconden aan de 200. Met het Sport Chrono Package gaat het allemaal nog een beetje sneller: hij sprint naar de 100 in slechts 3,8 seconden en naar de 200 slechts in 12,5 seconden. Volgens Techart heeft de Grand GT ook nog eens een topsnelheid van 315 km/u! De prijs van dit monster is een kleine €250.000. Als wij zo een bedrag konden besteden aan een auto, hadden we toch wel wat anders in ons gedachten…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...