Spyshots: Land Rover Discovery facelift

Spyshots: Land Rover Discovery 4 facelift
De Land Rover Discovery gaat alweer een tijd mee, het Autosalon van Frankfurt eerstkomende leent zich dan ook perfect voor een facelift.

Sinds 2009 is de vierde generatie Discovery op de markt met op tijd een stond een update van een krachtbron of het interieur. We verwachten voor de 2014 facelift dan ook opnieuw geen extreme aanpassingen, al zitten er misschien wel enkele verrassingen in de pijplijn. Op onderstaande foto’s zien we voornamelijk een afgeplakte bumper, waarbij we een strakgetrokken grille en eindelijk LED’s voor de dagrijverlichting verwachten. Achteraan verwachten we dezelfde technologie voor de achterlichten.

Motorisch zouden we de 3.0-liter V6 uit de Jaguar F-Type S krijgen ter vervanging van de grote V8. Hiermee verdwijnt de krachtigste versie uit de catalogus, maar gelukkig haalt het nieuwe motorblok ongeveer dezelfde waarden. Daarnaast zal de meer op luxe gerichte versie van de Defender ook een verlengde variant krijgen zoals we ook zagen bij zijn Range Rover broer. Ook zouden we een nieuwe automatische versnellingsbak moeten krijgen met maar liefst 9 -!- verzetten. Alle officiële informatie en een verse lading foto’s krijgen we waarschijnlijk begin september, enkele dagen later staat deze populaire terreinridder te blinken op de stand van Land Rover in Frankfurt.

Lees hier onze rijtest + video met de Land Rover Discovery 4

Deel dit bericht:

2 reacties op "Spyshots: Land Rover Discovery facelift"

  1. brmds 03-09-2013 om 18:13

    Er was toch helemaal geen V8 beschikbaar bij de Discovery 4, of vergis ik mij?

    • BNNY 03-09-2013 om 19:57

      Een beperkte groep Europese kopers ging toch voor een 5.0-liter V8, in de rest van de wereld was die toch meer in trek! 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...