Gespot: Mercedes A45 AMG Edition 1


Een volle vrachtwagen met lekker speelgoed om van te dromen!

Onlangs testten we de A45 AMG nog en zoals we toen al zeiden: hij is een schot in de roos! Sublieme prestaties en een perfecte wegligging. De A45 AMG wordt aangedreven door een 2.0-liter viercilinder turbobenzinemotor die maar liefst 360 pk levert, daarbovenop komt nog eens een koppel van 450Nm. Het sprintje voltooit hij in slechts 4,6 seconden. Kortom, een beest! Volgens Mercedes ligt het verbruik tussen de 6,5 en 7 l/100 km, maar dat loopt snel op als je iets meer AMG-minded rijdt. De A45 AMG heeft een 7-traps automaat en heeft standaard 4MATIC vierwielaandrijving. Voor meer looks, informatie en zelfs live beelden kan je altijd terecht bij onze rijtest!

Onderweg van Brussel naar Gent op de E40 spotten we nu een Duitse vrachtwagen volgeladen met verschillende dikke A-klasse’s. Onder andere twee Edition 1’s op de bovenste rij! helemaal onderaan bevindt zich een ‘normale’ A45 AMG. De rode A-Klasse’s zijn leuke verschijningen, maar gezien de A180-badge nu ook niet zo speciaal. Maar wat dus vooral onze aandacht trok waren de achterste bolides die geparkeerd stonden op de vrachtwagen. De A45 AMG is op zich al een speciale spot maar de twee bovenste AMG’s zijn de kers op de taart. Net zoals bij de CLA heeft de A-Klasse immers een Edition 1.

Hoe bescheiden hij bij de CLA mag zijn hoe opvallender hij is bij de A-Klasse. Zoals je duidelijk kan zien, staat er een gigantische spoiler op het dak, ook strepen langszij ontbreken niet en de Edition 1 heeft daarnaast rode accenten die overal terugkomen. Natuurlijk zijn ook de nodige carbon-onderdelen talrijk aanwezig. De Edition 1 krijgt geen motorische upgrades, enkel visuele. Ook performante upgrades zijn mogelijk zoals een AMG Performance uitlaat en een AMG Performance ophanging. Zeker leuk om te spotten, maar met een ‘standaard’ A45 AMG zijn we ook al tevreden!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...