Delen Mazda en Infiniti de lakens?

Mazda Deep Orange 3 Concept
Mazda komt naar Frankfurt met de Deep Orange 3 Concept, Infiniti met de Q30 Concept. Alleen lijken ze wel heel erg op elkaar…

Het Autosalon van Frankfurt is zoals altijd wel een plaats waar ook vele concepten het levenslicht zien. Infiniti zal er bijvoorbeeld haar Q30 Concept voorstellen, een verdere evolutie van de Essense, Etherea en Emerg-E. Vroeg of laat moet het conceptmodel toch uitgroeien tot een model dat onder de Q50 gepositioneerd zal worden en onder andere de Mercedes CLA zal vergezellen. Niemand minder dan Sebastian Vettel werd aangesteld als Director of Performance en werd vanaf het begin bij de ontwikkeling van het model betrokken. De wagen zal een elektronisch instelbare rijhoogte krijgen en vermoedelijk in Sunderland (Verenigd Koninkrijk) gebouwd worden. De Q30 wordt echter niet voor 2015 in het straatbeeld verwacht.

En terwijl we over concepten spreken, kunnen we er maar meteen ook de Mazda Deep Orange 3 Concept bijhalen. Al was het maar omdat deze toch wel als twee druppels water op de Q30 trekt. Is er toevallig een designer overgelopen? Misschien wel, maar aan de andere kant claimt Mazda dat de Deep Orange volledig getekend werd door studenten van de Clemson University en het Art Center College of Design. Volledig op Multipla-wijze kan je er met drie personen achteraan én vooraan plaatsnemen, terwijl onderhuids een hybride aandrijflijn overschakelt tussen voorwiel-, achterwiel-, of vierwielaandrijving naargelang de situatie. Boeiend!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Delen Mazda en Infiniti de lakens?"

  1. kristofl 09-08-2013 om 13:05

    Bwa, de grille en de carroserielijnen op de auto zijn toch wel anders. Ze zijn wel beide gebasseerd op de typische vloeiende lijnen van een haai ofzoiets lijkt me. 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...