Opel lanceert 1.0-liter driecilinder

NX part: OPN94871

Opel mikt op het succes van Ford’s kleine EcoBoost en komt naar Frankfurt met een eigen 1.0-liter motorblok.

Opel kan niet achterblijven op de concurrenten en dat Ford grote successen boekt met haar 1.0-liter EcoBoost, is Opel heus ook niet ontgaan. Hoogtijd voor een eigen 1.0-liter driecilinder en die zullen ze onthullen op het Autosalon van Frankfurt. Het motorblok zal eerst en vooral gelanceerd worden in de Adam en levert een vermogen van 115 pk. Het koppel bedraagt 166 Nm en is beschikbaar over een uiterst brede toerenband. Iets lagere cijfers dan Ford, maar wel een 30% hogere trekkracht bij 1.800 toeren per minuut dan dat van de 1.6-liter atmosferische benzine uit eigen stal.

De 1.0-liter SIDI Turbomotor wordt bovendien gekoppeld aan een gloednieuwe manuele zesbak die specifiek ontworpen werd voor motorblokjes met een iets lager koppel. De transmissie weegt slechts 37 kilogram en ook het motorblok zelf is lichtgewicht dankzij het volledig uit aluminium vervaardigd cilinderblok. Opel leverde verder een hele hoop inspanningen om de typische aritmische werking van een driecilinder tegen te gaan en claimt een eindresultaat dat zelfs stiller is dan vele viercilinderaandrijvingen. Verbruikscijfers werden nog niet vrijgegeven, maar Opel schat een CO2-uitstoot ‘beduidend lager’ dan 100 g/km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...