Caterham Instapper krijgt kleine driecilinder

Caterham Entry-Seven 2013
De nieuwe instapper van het Caterham-gamma krijgt een kleine 660 cc Suzuki driecilinder.

Steeds meer details over de Caterham instapper bereiken de oppervlakte. We hadden al de prijs, nu hebben we ook details over de krachtbron. De entry-Seven krijgt een kleine 660 cc driecilinder turbomotor die het bedrijf uit de stallen van Suzuki haalde. Prestaties werden nog niet onthuld, maar er werden alvast een hoop wijzigingen aangebracht voor Caterham-waardige cijfertjes. Bovendien zorgt de kleine krachtcentrale voor nog meer lichtgewicht aan een al vederlichte wagen.

Verder confirmeerde Caterham dat deze krachtbron gelinkt wordt aan een manuele vijfbak en dat het chassis niet alleen herzien werd, maar doet denken aan het karakter van de eerdere Sevens. Caterham CEO, Graham Macdonald, vat het kort samen:

Suzuki is a leader in producing compact vehicles with extremely efficient engines and that is clearly a shared passion. We needed a particularly light powertrain but it had to be a unit that suited the characteristics inherent to all Sevens – thankfully, after lots of hard work, we have a package that works brilliantly.

De Caterham zal zo’n 17.600 euro kosten en naar alle waarschijnlijkheid onthuld worden op het Autosalon van Frankfurt.

Caterham Seven Instapper

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...