Video: Porsche pronkt met de Panamera S E-Hybrid


Porsche hecht meer en meer belang aan hybride technologieën, een goed idee?

Porsche heeft een nogal uitgebreide video losgelaten die een paar highlights toont van de Panamera S E-Hybrid. Echte Porsche fanaten zullen deze video misschien wel onthalen met een luid boe-geroep en dat weet Porsche zelf ook wel. Toch garanderen ze dat de hybride gebouwd is ‘in the Porsche way’. De Panamera S E-Hybrid heeft een elektromotor die zorgt voor 95 pk en samen met de 3.0-liter V6 zijn ze goed voor zo’n 416 pk. De wagen sprint naar de 100 in slecht 5,5 seconden en heeft een maximumsnelheid van 269 km/u.

Dus voor mensen die niet geloven in hybride-technologie: ze kunnen daadwerkelijk snel zijn. Het grootste probleem met zwaardere motoren zijn de tripjes naar het benzinestation en aangezien België als één van de duurste landen gerangschikt staat op vlak van de prijs van benzine, is het handig de oren (of in dit geval ogen) te spitsen. Gecombineerd verbruikt de Panamera S E-Hyrbid, in theorie, slechts 3,1 liter! Toch iets om in het achterhoofd te houden.

Prijzen zijn in België voorlopig nog niet bekend, maar het zou kunnen dat de S E-Hybrid zelfs ietsje goedkoper wordt dan de Panamera S. Kom je er tot slot ook ver mee vraag je je dan af? Dat valt eigenlijk goed mee, puur elektrisch rijd je tussen de 18 en de 35k m. De topsnelheid is dan wel beperkt tot 133 km/u. Het hoogtepunt van Porsche’s hybride-technologie is zonder twijfel de 918 Spyder. Volgende maand wordt hij, 3 jaar na het tonen van het concept, eindelijk onthuld om het Autosalon van Frankfurt. Hieronder kan je genieten van een typische Porsche promovideo!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...