Preview: Porsche 911 GT3 RS


Details over de Porsche 911 GT3 RS (991) beginnen stilaan naar buiten te komen.

Zoals jullie wel al gemerkt hebben, is Porsche opnieuw bezig met het stap voor stap uitbreiden van haar 911-gamma. Na de 991 Carrera en Carrera S volgden al snel de dakloze versies, de vierwielaangedreven Carrera 4 en Carrera 4S, de Turbo / Turbo S en natuurlijk ook de nieuwe 991 GT3. Maar van die laatste komt er naar goede gewoonte ook opnieuw een RS-variant en die zou eind 2014 de dealers bereiken.

Volgens de laatste geruchten wordt de nieuwe 911 GT3 RS zelfs een stukje wijder dan de 911 GT3, gezien deze koetswerkpanelen van de 911 Turbo zou gebruiken. Verder zal het dak opgebouwd zijn uit koolstofvezel en moet de achtervleugel instelbaar zijn. Qua motorisatie gokt Automobile Magazine op een 4.0-liter zescilinder boxermotor of een upgrade van de 3.8-liter uit de GT3. Los van de finale keuze zal de GT3 RS probleemloos 475 pk of meer produceren. Iets minder leuk nieuws is dat ook deze hardcore variant nog steeds geen manuele transmissie zou krijgen. Puristen zullen ook niet houden van een elektronisch in plaats van een mechanisch sper, maar op een lichtgewicht titanium uitlaatsysteem en een sportievere ophanging kan niemand iets aanmerken. (Via: Automobile Magazine)

Porsche-911-GT3-RS-4.0_5

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...