Zien we hier louter een slechte Photoshop?

Porsche 911 Blu Edition
De eerste vermeende foto van de Porsche 911 Blu Edition lekt naar het internet.

Eerlijk gezegd, deze foto lijkt op het eerste zicht niet meer dan een slechte Photoshop… Het blauwe kleurtje zou ik van Porsche nog accepteren, maar het daarmee nogal fel contrasterende rode dak is niet meteen Zuffenhausen-waardig. En dan hebben we nog niet gesproken over de rode bumperlip en de rood gekleurde accenten in de ondergrille. Maar toch hebben de tinten al een naam: Riviera Blue en Guards Red.

Zou het dan toch? Wel, als we daarvan uitgaan krijgen we op het Autosalon van Frankfurt misschien wel een nooit geziene editie van de 911 Cabriolet. De Blu Edition zou een verwijderbare hard-top krijgen die zo’n 22 kilogram weegt en op zijn plaats wordt gehouden met een elektronisch vergrendelsysteem. Achterin ligt een benepen 3.4-liter flat-six met 300 pk en 287 Nm, gekoppeld aan een PDK-transmissie die de 911 in 5,4 seconden naar 100 katapulteert.

Belangrijker dan de topsnelheid van 266 km/u zijn hier echter de ecologische innovaties: cilinder-deactivatie, een zichzelf sluitende grille en een nieuwe Porsche regeneratie systeem. Het gemiddelde verbruik zou daarmee maar liefst zakken tot zo’n 6,4 liter per 100 kilometer. Overeenkomend met een CO2-uitstoot van amper 152 g/km en dat voor een prijs van €74.600, exclusief voor Porsche Club leden. Te lelijk, te gekke cijfers en te goedkoop? Frankfurt zal alles uitwijzen. (Via: GermanCarScene)

Fiets Porsche

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...