Officieel: Lamborghini Gallardo LP570-4 Squadra Corse

Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse
Geloof het of niet, maar de Italianen uit Sant’Agata hebben zojuist nogmaals een variant aangekondigd van de Gallardo. Maak kennis met de Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse! 

Of deze Squadra Corsa – genoemd naar hun eigen raceteam – echt de laatste der Gallardo’s zal zijn, durven we niet meer met zekerheid te zeggen, al hopen we dat ze nu toch wel eens echt stevig werk beginnen maken van de opvolger. Die zou in conceptvorm te bezichtigen zijn op het Autosalon van Frankfurt en dan écht het daglicht zien in Genève rond het begin van maart, maar tot dan moeten we het doen met het zoveelste speciale Gallardo.

De LP570-4 Squadra Corse is de spirituele opvolger van de gigantisch brutale Super Trofeo Stradale die in 2011 nog maar het daglicht zag. Sindsdien kregen we wel al de new Gallardo, dus de op de GT3 racer gebaseerde Gallardo kon ook nog een facelift gebruiken. De Gallardo Squadra Corse gebruikt dezelfde atmosferische V10 die we al kennen sinds de Superleggera, goed voor 570 pk en uiteraard vierwielaandrijving.

Aan de buitenzijde werden alle onderdelen vervangen door een koolstofexemplaar waardoor het gewicht nu uitkomt op slechts 1340 kg, dat is 70 kg minder dan een normale Superleggera. Hiermee kan je in minder dan 3,4 seconden voorbij de 100 km/u zitten, binnen 10 seconden zoef je al voorbij het 2e honderdtal. Bij 320 km per uur doet de begrenzer zijn ding, stoppen lukt dan ook nog steeds vrij strak dankzij keramische remschrijven. De spoiler achteraan is vrij aanwezig en is identiek aan een Gallardo GT3 variant.

Mocht de Grigio Thalasso grijstint toch niets voor jou zijn kan je nog kiezen voor Bianco Monocerus wit, Rosso Mars rood, Giallo Midas geel, steeds gecombineerd met matzwarte accenten én een Italiaanse vlag op de zijkant zoals we al zagen bij de Lamborghini Veneno. Binnenin tiert de alcantara op alle mogelijke plaatsen, de overige ruimte is bezaait met koolstofvezel. Een Squadra Corse badge met wederom een Italiaanse vlag maakt duidelijk dat je geen gewone Gallardo LP560-4 hebt, al doen de unieke 19″ velgen ook wel hun duit in het zakje.

Zelf schakelen zit er niet in omdat alle exemplaren geleverd worden met de automatische e-gear versnellingsbak, al kan je zelf wel wat helpen met de schakellepels achter het stuur. Desondanks deze laatste Gallardo een echt circuitbeest is, kan je nog steeds comfortabel genieten van automatische airco en een degelijk audiosysteem.

Hoeveel LP570-4 SQ’s er gebouwd zullen worden en voor welke prijs die de deur uitgaan is niet geweten, maar de de Super Trofeo Stradale werd 150 maal verkocht voor ongeveer €220.000. We verwachten dan ook een soortgelijke prijssetting. Lamborghini neemt deze Gallardo LP570-4 Squadra Corse mee als primeur naar het Autosalon van Frankfurt, al hopen we echt op nog een extra verrassing.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...