Gerucht: Nissan GT-R Nismo sprint sneller dan ooit

Nissan GT-R 2013
Nieuwe geruchten spreken over een bijna ongelooflijke sprinttijd voor de Nissan GT-R Nismo: meer power, minder gewicht.

Dat de Nissan GT-R Nismo er komt, is ondertussen al een tijdje bevestigd. Specificaties houdt Nissan dan weer nog een tijdje voor zichzelf. Maar niemand kan zich natuurlijk inhouden om te speculeren over deze Godzilla en Auto Express denkt op het Goodwood Festival of Speed een nieuwtje opgevist te hebben. Een insider zou hen verteld hebben dat de Nissan GT-R Nismo van 0-100 km/u zal sprinten in -houd u vast- slechts 2,0 seconden! Van 3,5 seconden voor de eerste GT-R naar 2,84 naar 2,7 en nu gewoonweg nog eens 0,7 seconden eraf. Dat is sneller dan een Bugatti Veyron Super Sport!

Of Nissan er echt in geslaagd is, valt nog even af te wachten. Maar de geruchtenverspreiders zeggen dat het mogelijk moet zijn dankzij meer kracht (tot 570 pk uit diezelfde 3.8-liter V6) en een stuk minder gewicht. De GT-R Nismo wordt bovendien ontwikkeld in nauwe samenwerking met Williams Advanced Engineering en die zeggen dat je wel eens versteld zou kunnen staan van hoeveel ruimte er is voor verbetering vergeleken met de standaard GT-R. Waar wij verwachten dat alles tot het uiterste opgedreven is, wint Williams naar eigen zeggen nog makkelijk meer. De GT-R Nismo zou in minder dan 7 min en 18 seconden de Nordschleife afgaan… Wij zijn benieuwd of de versnellingsbak dat zo lang uithoudt! (Via: AutoExpress)

Bekijk hier de video van onze roadtrip met de Nissan GT-R (MY2012)

Roadtrip Test Nissan GT-R MY 2012

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...