Heeft Belgie een nieuwe Bugatti Veyron?

Belgische Bugatti Veyron 16.4 EB
Hoe dan ook, 1.001 pk op een Belgische nummerplaat is vrij uniek!

Met slechts een kleine 11 miljoen inwoners is het percentage Veyron eigenaars sowieso aan de lage kant, al zou dat getal nu toch iets hoger liggen. Naast de bekende Bugatti Veyron met nummerplaat VYR-011 van D’Ieteren himself en de EB-164 van de ex-CEO van ’t IJsboerke zouden er nog 2 landgenoten een bestelbon getekend hebben, al is daar minder van geweten. Zo is er sporadisch een knalblauwe Veyron met Duitse nummerplaat B IV 164 te vinden nabij Moortsele, het andere model zal naar alle waarschijnlijkheid stof liggen vergaren in een leuke garage. Hoe dan ook, de Veyron is een hypercar die eenvoudig te rijden is, anderzijds is een normverbruik van 16 liter benzine misschien wel aan de hoge kant.

Met de 1.001 pk heb je ook nooit echt vermogen te kort, zo zou je theoretisch voorbij de 400 km/u kunnen vliegen. Een sprint vanuit stilstand is dankzij de vierwielaandrijving voorbij in slechts 2,5 seconden! Gelukkig krijg je dus ook wat terug voor de aankoopprijs van boven het miljoen euro. Of we in de toekomst nog een leukere nummerplaat mogen verwelkomen op deze Veyron is nog onduidelijk, we hopen alvast van wel! Zin om ook eens een Belgische Veyron te spotten? De meeste kans heb je nog steeds in Knokke, al kan Brussel of St-Martens-Latem ook wel iets opleveren!

Spotterseer gaat naar NoNitroNeeded

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...