ABT introduceert de Audi AS6-R


Vind je de 560 paarden van de Audi RS6 ietsje te weinig? ABT is your solution!

ABT, je kent ze wel, ’s werelds grootste tuner van Volkswagen, Audi, Skoda en Seat. Ze hebben ditmaal hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk pk’tjes in de Audi A6 te krijgen. Grappig genoeg is de Audi AS6-r niet gebaseerd op de RS6, maar wel op de Audi S6. De AS6-R is uitgerust met carbon luchtinlaten, carbon spiegelkappen en carbon voorbumper ventilatieopeningen. Heel veel carbon dus. Er zijn ook herziene side skirts, een andere achterbumper en carbon achterspoiler, maar wat verwacht je ook anders? Als je vindt dat je dan nog steeds behoort tot de grijze massa is er ook de mogelijkheid om de sportuitlaten te bestellen samen met 21 inch velgen. Want fuck society!

ABT zou ABT niet zijn als er onderhuids niets zou veranderen. De 4.0-liter V8 met dubbele turbo is uitgerust met nieuwe turbochargers en een geoptimaliseerde ECU (Engine Control Unit). De aanpassingen resulteren in een duizelingwekkende kudde van maar liefst 600 paarden en 750 Nm. Een indrukwekkende stijging kunnen we toch wel zeggen als je weet dat de Audi S6 standaard 420 pk en 550 Nm in zijn mars heeft. Dat de S6 snel was, wist u ongetwijfeld al, de AS6-R? Bloedsnel inderdaad. Het sprintje naar de 100: 3,9 seconden! Het sprintje naar de 200: 12,9 seconden! Hij sprint zelfs naar de 300, 310 km/u om precies te zijn. En deze topsnelheid is dan nog eens elektronisch begrensd, misschien maar goed ook!

Deel dit bericht:

1 reactie op "ABT introduceert de Audi AS6-R"

  1. mrnix 28-07-2013 om 10:53

    misschien een grotere kudde als de RS-versie, maar hij gaat toch ‘maar’ even snel als de RS6… (allé tot 100 dan toch :p )

Reageer

Reactie aan het plaatsen...