Spyshots: McLaren MP4-12C facelift of P13 mule?

McLaren MP4-12C facelift MY2014
Zou er nu al een facelift van de McLaren MP4-12C op de planning staan of hebben we hier te maken met een P13 prototype?

De McLaren MP4-12C is slechts enkele jaren goed in productie en we hebben al enkele MSO edities, een Spider cabriolet, een GT3 variant en een GT Sprint die de leegte ertussen moet opvullen. Onderstaande beelden tonen een fabrieksexemplaar met een ingepakte neus, we zouden dus binnenkort een beperkte facelift mogen verwachten.

Naast een nieuwe bumper en aangepaste lichten zou het interieur en het multimediasysteem ook wel aangepast worden. We denken aan nog meer alcantara, mooiere panelen en koolstofvezel elementen. Motorisch zou je niet te veel verschil mogen merken, al is er heel wat technologie opgedaan bij de ontwikkeling van de McLaren P1 en die vloeit hoe dan ook op een dag terug naar de MP4-12C.

Of is er meer aan de de hand? Op het eerste zicht lijkt het hier gewoon een zeer vroege facelift, maar een McLaren medewerker wist aan enkele enthousiaste perslui te vermelden dat er binnenkort geen facelift verschijnt, terwijl er wel enkele prototypes van de P13 rondrijden. Deze 3e telg van het Britse sportwagenmerk zou het gamma aanvullen in de onderste regionen, al is dat relatief in supercarland.

Net zoals Mercedes probeert te doen met de (baby) SLS en de SLC zou McLaren immers ook een kleinere versie uitbrengen van de 12C. Een naam is nog niet bekend, maar voor de motorisatie zal er terug gekozen worden voor de 3.8-liter V8. Om niet in het vaarwater te zitten van de grotere broers zou de P13 afkloppen op een 400 tal pk, waarmee hij openlijk zijn directe concurrent, de Porsche 911, bekend maakt.

Wat dit McLaren testexemplaar ook betekent voor de toekomst, we kijken er alvast naar uit. Hoe dan ook zal er iets leuk staan op de Britse stand tijdens het Autosalon van Frankfurt, al mogen ze het concept van ons gewoon overslaan en meteen met het productiemodel op de proppen komen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...