Spyshots: Dacia Duster 2014

Dacia Duster 2014 - IAA Frankfurt 2013
Alvorens Dacia op het Autosalon van Frankfurt de vernieuwde Duster zal voorstellen moet alles nog even goed getest worden!

De Dacia Duster is ongezien populair wegens zijn SUV uiterlijk en bijzonder scherp prijskaartje, al is hij reeds op de markt sinds 2010. In autotermen is dat bijzonder lang, zeker als je kijkt dat het volledige Dacia gamma sindsdien al een geslaagde facelift kreeg om zo iets volwassener voor de dag te komen.

De Duster kan uiteraard niet uitblijven en het Roemeense automerk dat onder de vleugels van Renault opereert heeft dan ook aangekondigd dat we op het Autosalon van Frankfurt de vernieuwde Dacia Duster mogen aanschouwen. Beperk je enthousiasme wel nog even, want zoals het er nu uitziet krijgt de cross-over voornamelijk een gewijzigde voor- en achterbumper. Mocht je echt heel nieuwsgierig zijn, mag je even kijken naar de vernieuwde Logan. Inderdaad, zoiets zullen we te zien krijgen op de IAA.

Motorisch verwachten we ook geen al te grote verwachtingen, hoewel de 1.5 dCi en de 16V iets aangescherpt zullen worden waardoor het verbruik en de schadelijke uitstoot naar beneden zal gaan. Het topmodel blijft de Dacia Duster 4×4, al valt het te betwijfelen dat je jezelf uit de nood zal kunnen helpen op echt onverharde ondergrond. Het interieur zal ook terug volledig up to date gebracht worden en we verwachten uiteraard ook het perfect werkende multimedia- en navigatiesysteem.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...