Gespot: Bugatti Veyron

Gespot: Bugatti Veyron 16.4 - Monaco
Een topsnelheid van meer dan 400 km/u, een reusachtige W16 én 1.001 pk, meer heeft de Bugatti Veyron niet nodig om te overtuigen.

De Bugatti Veyron is misschien wel de auto van de eeuw. Hij heeft naast opmerkelijke prestaties én een grote comfortfactor heel wat concurrenten met prijskaartjes ver boven het miljoen, terwijl een auto van nog geen €100.000 het hem ook moeilijk kan maken. Hoe dan ook, het Bugatti project is meer dan een prestigeproject van de Duitsers bij de VAG Groep, het is een statussymbool geworden voor de echte rijksten op aarde.

Vroeger kon je ook heel wat wagens kopen die een prijskaartje hadden van ver boven het miljoen, al werd daar discreter mee omgesprongen. Sinds de eeuwwisseling kan een sportwagen niet genoeg opvallen met prestaties en records. De Bugatti Veyron heeft ze ongeveer allemaal verzameld, verloren en terug behaald. Naast een gewone Coupe kwam er ook een dakloze Veyron Grand Sport variant, later mochten we van beide carrosserievarianten zelfs een supersportieve variant verwelkomen onder de Super Sport en Vitesse noemer.

Daarnaast zijn er ook oneindig veel verschillende special editions, one-off’s, salonversies, … verschenen. Allemaal om duidelijk te maken dat je naast waanzinnige prestaties en een plaats in de spotlights ook een vrij persoonlijk geheel kan krijgen. Het plan was in 2008 om 150 Coupe’s en 150 Grand Sports te bouwen, al heeft Bugatti het wat moeilijk om die open varianten allemaal verkocht te krijgen. Met de Galibier 16C – mét 8 uitlaten! – als opvolger pas in 2018 hebben ze ook nog wel even de tijd, misschien krijgen we zelfs nog een supersupersuper Sport versie van de Veyron om de laatste exemplaren te kunnen slijten.

In België zouden er een 3 tal Veyrons vertoeven, al is er 1 exemplaar van de importeur D’ieteren zelf en die wordt voornamelijk gebruikt om twijfelende landgenoten over de streep te trekken om een orderbon te tekenen. Spotter Gemaskerde Muchacho kwam dit beeldig exemplaar tegen in Monaco, waar je statistisch gezien altijd wel een Bugatti Veyron kunt spotten. In Londen heb je echter ook een grote kans!

Spotterseer gaat naar Gemaskerde Muchacho voor deze spot!

Gespot: Bugatti Veyron 16.4 - Monaco

Zelf ook iets gespot? Uploaden die handel

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...