Bugatti eert Jean Pierre Wimille met unieke Vitesse

Bugatti Veyron Vitesse Jean-Pierre Wimille edtion
Nog meer Veyron nieuws vandaag, Bugatti heeft namelijk wederom een special edition gebouwd!

Na de gespotte Veyron Coupe in Monaco die deze ochtend de revue nog passeerde zijn we hier wederom met Bugatti nieuws. Echt wereldschokkend moet je het wel niet aanzien, de legendarische autobouwer heeft alweer een speciale versie gebouwd van de sportiefste open Veyron, de Vitesse. Met nog een 70 tal exemplaren – op een totaal van 150 – die nog een eigenaar zoeken voor ongeveer een dik miljoen euro weet je wat je de volgende maanden mag verwachten.

Bugatti gaat namelijk 6 helden uit hun verleden eren met een unieke versie van de Vitesse. De eerste in het rijtje is Jean-Pierre Wimille, hij won voor Bugatti tweemaal de 24 uur van Le Mans in 1937 en 1939. Zijn favoriete racekleur was blauw, vandaar dat ook de Veyron die carrosseriekleur opgemeten krijgt. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van naakte koolstofvezel met een blauwtint in, terwijl de tankdop nu ook gesloten kan worden! Slechts 3 exemplaren zullen van de band rollen ter ere van Jean Pierre. We krijgen hem voor het eerst te zien op het Pebble Beach Concours d’Elegance in augustus.

Wanneer we de overige 5 historische helden op een gepaste manier geëerd zien worden, is nog niet duidelijk, maar over 12 maanden zou alles gepresenteerd en hopelijk ook verkocht zijn. Altijd leuk om een unieke creatie te bezitten die capabel is om de 410 km/u aan te tikken zonder dak, al is het misschien wel stilaan tijd voor iets helemaal nieuws? Mocht je zelf interesse hebben in een unieke Bugatti Veyron Vitesse, rep je dan naar D’ieteren!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...