Alfa Romeo facelift de MiTo

Alfa Romeo MiTo - Facelift 2014
Nu de lancering van de 4C eindelijk goed is ingezet, kan Alfa Romeo de MiTo voorzien van een facelift!

Ook een kleine Italiaanse stadswagen heeft op tijd en stond een beperkte facelift nodig. De Alfa Romeo MiTo is al sinds 2008 op de markt en bezit een typische Alfa Romeo styling die deels gebaseerd is op de prachtige 8C Competizione, al bezit hij tevens een grote eigenheid. Samen met de Giulietta verwelkomen ze met heel veel applaus de 4C, want een gamma met slechts 2 modellen is ook maar aan de magere kant.

De compacte driedeurs zal voor het Autosalon van Frankfurt in september een beperkte make over krijgen. Verwacht niet teveel, aan de buitenzijde zou het zelfs beperkt blijven tot wat scherpere lijnen en nieuwe velgen. Binnenin is het gelukkiger ingrijpender want hier heeft de tijd de MiTo toch wel al ingehaald. We krijgen bij het MY2014 model een nieuw Uconnect multimediasysteem mét touchscreen.

Motorisch verwachten we ook een kleine verfijning, al sieren de MultiAir en TwinAir blokjes reeds in hun prestaties en verbruik. Prijsmatig mogen we dan ook dezelfde richtprijzen verwachten als op heden. Hierdoor kan je tussen de €14.000 en €23.000 met deze stadsmus rijden in een leuke Italiaanse sfeer, al zijn de toekomstplannen voor na 2016 minder duidelijk. Of we met de MY2014 facelift ook extra koetswerkvarianten als een cabrio, een vijfdeurs of een hetere GTA versie mogen verwachten, is nog niet zeker, al kan het enkel maar helpen om de verkoopscijfers positief te beïnvloeden!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...