Uniek: Aston Martin DBS & DB9 Spyder Zagato

Aston Martin DBS Coupe & DB9 Volante Zagato Centennial
Aston Martin is jarig en ook Zagato is uitgenodigd voor het feest. Als eerbetoon brengen ze een unieke creatie op basis van de DBS Coupe en de DB9 Volante.

Sinds jaar en dag is Zagato verantwoordelijk voor unieke creaties, bij voorkeur op basis van Britse creaties zoals Aston Martin. We kennen uiteraard de recente V12 Zagato, maar de samenwerking gaat heel ver terug in de geschiedenis. Met deze 2 unieke one-off’s eren de Italianen de samenwerking met de Britten, al zijn de modellen echt gehomologeerd voor de weg en naar goede gewoonte zijn ze al lang gereserveerd door vermogende enthousiastelingen.

De DBS Coupe Zagato Centennial zou de exotische mengeling moeten zijn van het Aston Martin DNA met een stevige portie Italiaanse flair en tot slot de verfijnende touch van Milanese inspiratie. Het is maar zoals je het zelf wil verwoorden. Wij herkennen voornamelijk een nieuwe voorbumper, een bijzondere achterzijde en het bekende double bubble roof. Na een Europese tournee gaat dit model richting Japan, een jonge en prestigieuze ondernemer is de gelukkige!

De DB9 Spyder Zagato Centennial is dan weer weggelegd voor de autoverzamelaar en liefhebber Peter Read. Deze Amerikaan is fan van het eerste uur, zowel van Aston als Zagato creaties. In 2001 kocht hij per direct een DB7 Zagato, het was liefde op het eerste zicht op het Autosalon van Parijs. Zowel power, heritage als elegance bevat deze DB9 Spyder. Normaliter gaan de dakloze V12 varianten van Aston Martin nochtans door het leven als Volantes.

Creaties als deze verdwijnen jammer genoeg vaak te snel in donkere kelders, al verwachten we toch een aanwezigheid op het Amerikaanse Concours d’Elegance van Pebble Beach in augustus. Wie weet showt Zagato deze 2 unieke Aston Martin’s ook nog even op de IAA in Frankfurt, een beetje Italiaans topdesign zou immers niet misstaan tussen al die grijze Duitsers.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...