Ook de BMW 4-Reeks krijgt M Performance goodies!

BMW 4-Reeks Coupe - M Performance - 435i
Dankzij de M Performance catalogus kan de sportieve fanboy de brug slaan tussen zijn eigen doordeweekse Bimmer en de sportiefste M-varianten!

Niet iedereen heeft de middelen of het budget om die (laatste) M3 of 335i te kopen, al durven we allemaal wel eens te dromen als we door de showroom van de lokale garage of het autosalon wandelen. Voor die noden te kunnen opvangen werd de M Performance catalogus uitgebracht en kan je gelijk welke versie danig uitdikken alsof het een lieve lust is.

In Lissabon werd de nieuwe catalogus voorgesteld met sportieve goodies voor de nieuwe 4-Reeks en globaal gezien mogen we dit ook aanzien als de voorbode voor de M4 Coupe die achter het gordijn staat te trappelen om naar buiten te komen. Als we het tentoongesteld model even aanschouwen, zien we een aangepaste bumper vooraan met heel wat koolstofvezel elementen en grotere luchtgaten. De Xenon/LED lichten zijn ook licht gewijzigd, de 20″ jetsers maken het geheel volledig af. Binnenin worden we ook verwend door de Duitsers met hopen alcantara, koolstofvezel en een sportstuur met geïntegreerde schakelindicator dat we al zagen bij de vorige generatie 3-Reeks M Performance.

De M Performance catalogus biedt naast veel show ook wat extra go, al is de vermogenstoename eerder beperkt. De leasetopper 420d krijgt zo 16 pk en 40 Nm extra terwijl de huidige topper in het 4-Reeks gamma, de 435i, het nu kan doen met 35 pk en 50 Nm extra! Dit gegoochel met vermogens is te danken aan een nieuw uitlaatsysteem en wat gesleutel aan het elektronisch hart. Een slipdifferentieel behoort eveneens tot de mogelijkheden, de driftkings weten dus waar ze vanaf vandaag moeten zijn!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Ook de BMW 4-Reeks krijgt M Performance goodies!"

  1. Wolf 26-07-2013 om 22:59

    Ja, doe maar die 435!…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...