Gelekt: Seat Leon ST 2014

Gelekt: Seat Leon ST
Iets vroeger dan voorzien krijgen we de eerste foto’s te zien van de Seat Leon ST! 

Naast de vijfdeurs Leon en de iets sportievere driedeurs coupe Leon SC mogen we nu uitkijken naar de 3e carrosserievariant. Op het Autosalon van Frankfurt zullen de Spanjaarden namelijk hun meest praktische variant van de Leon voorstellen, de ST! Heel erg spannend is het design natuurlijk niet, maar misschien kan de Spaanse peper je misschien wel iets meer overtuigen dan de Duitse Golf Variant of de Tsjechische Octavia Combi. De komende Leon ST zou 587 liter bagage kunnen slikken.

Visueel valt uiteraard de grote koffer op en worden alle karakterlijnen wat doorgetrokken, al kan het FR uitrustingsniveau met bijpassende velgen ons wel bekoren. De achterzijde is ook iets boller in vergelijking met zijn VAG broertjes, maar onderhuids delen ze dezelfde technologie. Verwacht dus geen verrassingen in Frankfurt, naast de 1.2 en 1.8 TSI zal ruimtebeminnend België uiteraard gaat voor de 1.6 TDI met 90 of 105 pk. Diegene met het betere leasecontract kunnen misschien wel gaan voor een 2.0-liter TDI krachtbron met 150 of 184 pk!

Ook het 4Motion systeem dat we kennen van onze rijtest met de nieuwe Volkswagen Golf zou zijn intrede maken bij het Spaanse tak van de grote VAG familie. Als het doek van deze Leon ST wordt gehaald kunnen bovendien we beginnen uitkijken naar de speelsere modellen van Seat. We verwachten nog voor 2014 een Leon Cupra. Of er ook een Cupra ST op de planning staat is nog niet duidelijk, al zou een snuifje spanning niet misstaan in het gamma!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...