Bentley SUV bevestigd voor 2016

Bentley SUV 2016 confirmed
Na twijfelen en blijven peilen naar klantenopinies heeft Bentley de knoop definitief doorgehakt: de SUV is voor 2016.

Iedereen herinnert zich ongetwijfeld de Bentley EXP 9 F Concept op het Autosalon van Genève. De meningen waren verdeeld, om nog maar het minste te zeggen. Maar toch zou er genoeg interesse zijn voor een productiemodel, want Bentley heeft vandaag beslist dat er een SUV in het gamma komt en dat vanaf 2016.

In tegenstelling tot eerdere geruchten die spraken over een productie in Bratislava, zal de Bentley SUV gewoon van de band rollen in Crewe. De Britse luxeconstructeur zal daarvoor wel een dikke 800 miljoen Britse ponden investeren in de fabriek ter ondersteuning van de productie en met het oog op andere toekomstige modellen. De toevoeging van de SUV zou tot 1.000 extra jobs creëren in het Verenigd Koninkrijk alleen.

Raar maar waar wordt er met geen enkel woord gerept over de EXP 9 F Concept zelf. Wel belooft Bentley een styling die zich zal onderscheiden van elke andere SUV op de weg en dat de wagen een typisch Bentley DNA meekrijgt. Het wordt zonder twijfel de meest luxueuze en tegelijk meest krachtige SUV op de markt. De Porsche Cayenne Turbo S mag zijn kuiten beginnen inwrijven!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...