Video: Productie Tesla Model S

Video: Productie Tesla Model S
Met 3.000 werknemers en 160 robots bouwt Tesla ongeveer 400 elektrische wagens per dag in California!

Dankzij de technologische vrienden van Wired hebben we met onderstaande video een beperkt inzicht over hoe de productie er aan toe gaat om een van de populaire Model S‘en te bouwen. De productiefaciliteit was oorspronkelijk van Toyota en werd verkocht aan Tesla Motors in 2010. Midden 2012 was de fabriek met 5 miljoen vierkante meter productie-oppervlakte klaar voor het grote werk: de meest technologische elektrische wagens bouwen.

Momenteel loopt enkel de Tesla Model S er van de productieband, maar binnenkort zou daar ook wel een Model X kunnen bijkomen. Vroeger werd daar ook de Tesla Roadster gebouwd, maar die productie werd stopgezet in 2012. In de nabije toekomst zou er ook nog een kleinere sedan én een cross-over op hetzelfde platform bijkomen. Belgische prijzen voor deze premium sedan starten rond de €70.000, eind augustus worden de eerste wagens geleverd aan de Europese klanten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...