Tesla opent Belgische verdeler in Elsene

Tesla-Model-S-Belgie
Tesla is ongezien populair en zet alle hens aan dek met een eerste Belgische dealer om een vlekkeloze introductie te voorzien van de Model S.

Eind augustus worden de eerste Europese versies van de Tesla Model S geleverd en om dat allemaal vlot te laten verlopen, heeft de elektrische autoconstructeur uit California een Belgische dealer geopend. Je kan deze vanaf heden terugvinden in Elsene op de Gulden Vlieslaan,vlakbij de prestigieuze Lousialaan waar je onder meer ook de Belgische McLaren showroom kan terugvinden. De Brusselse Tesla verdeler neemt van Kroymans uit Nederland de verdere opvolging over van de Belgische geïnteresseerden in de premium Model S sedan.

Volgens Tesla zelf zijn er al meer dan honderden auto’s gereserveerd, al wil dat niet zeggen dat die allemaal verkocht zullen worden. De Model S begint hier in België vrij competitief bij 72.200 euro, al zal de uiteindelijke kost veel lager liggen dankzij de elektrische krachtbron in vergelijking met de diesel en benzineconcurrenten. Voor de batterijen zal je wel nog een maandelijks bijdrage moeten betalen, maar alles voor het milieu uiteraard!

De basisuitvoering (60 kWh) heeft een actieradius van 260 km en kan in 5,5 seconden 100 km/u aantikken, terwijl de Performance topversie (85 kWh) diezelfde sprint kan voltooien in 4,4 seconden. De actieradius bedraagt hier overigens 480 kilometer, wat in beide gevallen moet volstaan voor de dagdagelijkse ritten. In 2014 zou Tesla overigens met een ingenieus herlaadsysteem komen waarbij de batterijen in 90 seconden gewoon verwisseld worden in plaats van te herladen.

De assemblage van de Europese Tesla modellen vindt plaats in het Nederlandse Tilburg. Daarnaast heeft het Amerikaanse merk in Zaventem nog een groot dienstencentrum om alles vlot te laten verlopen. Later zou er ook nog een showroom komen in Waver, niet toevallig een van de meest vermogende gemeentes rondom onze hoofdstad.

Mocht je vliegensvlug naar de dealer trekken om een bestelbon te tekenen, mag je er wel niet van uit gaan dat je spoedig kan genieten van je Model S. Tesla kan de wereldwijze vraag naar hun enige productiemodel maar nipt aan en met een nakende opening van een 10e dealer in Londen en een 11e in Amsterdam ziet het er niet naar uit dat de situatie in de nabije toekomst zal verbeteren.

Tesla Motors - Model S - Belgie

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...