Gek of geniaal: “The Mean Mower”

header mean mower
Honda en Top Gear Magazine slaan de handen in elkaar voor wat gekke genialiteit.

De twee creatieve teams stripten een HF2620 traktor om er een ‘gemene maaier’ van te maken. Het resultaat? Een zitmaaier die de sprint naar 100 aflegt in minder dan 4 seconden en een topsnelheid behaalt van 209 km/u. Neem daar nog eens bij dat de 3mm dikke messen aan 4.000 toeren per minuut draaien en het gras is af.

Onderhuids vinden we een spaceframe chassis, handgemaakte ophanging en heel wat glasvezel. Krachtbron van dienst is een 1.000 cc Honda VTR Firestorm motor die 109 pk en 96 Nm koppel levert. Deze maaipaarden worden gekoppeld aan een zesbak mét schakelflippers. Geen gordels & supercar-prestaties maken dit tuingereedschap echter gevaarlijker dan boomzaag, bosmaaier en heggenschaar samen. Enkel voor de waaghalzige tuinman/doe-het-zelver!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...