Gespot: Aston Martin Vanquish 2013

Gespot: Aston Martin Vanquish te Monaco
Een klinkende naam uit het verleden, een krachtige V12 onder de kap en een iconische badge voorop. De Aston Martin Vanquish heeft het allemaal!

Begin 2001 – wat alweer een lange tijd geleden is – zag de Aston Martin Vanquish het levenslicht op het Autosalon van Genève. Het pareltje werd getekend door de succesvolle designer Ian Callum die nu de plak zwaait bij Jaguar. De wagen moest de DB9 doen vergeten en was hét uithangbord voor het Britse merk. Zijn lancering ging niet onopgemerkt voorbij en hij kreeg zelfs een glansrol in de Die Another Day film van James Bond. In 2004 kreeg de wereld nog een Vanquish S versie, maar in 2007 was het over en uit. De Aston Martin DBS werd toen gebombardeerd tot  het nieuwe V12 topmodel.

Maar de Vanquish naamgeving doet bij velen nog iets bijzonder, daarom dat de Britten hem nogmaals van onder het stof haalden om de korte – en minder succesvolle levensduur van de – Virage te doen vergeten. Het interieur kreeg een ingrijpende make-over en is geïnspireerd op de One-77, het uiterlijk werd bijna volledig overgenomen van het overbodige Project AM310 Concept.

De nieuwe Vanquish is met zijn Belgische prijs van 254.000 euro zeker niet de goedkoopste, toch heeft Aston Martin een zeer trouw publiek voor hun V12 GT’s. Met een gemiddelde CO2 uitstoot van 335 g/km en een opgegeven verbruik van 18 liter per 100 km is het bezitten van een sportwagen in deze klasse ook niet voor iedereen weggelegd. De gelukkigen die zo’n kans kregen genieten naar alle waarschijnlijkheid elke dag van hun leven en de bijhorende voordelen. Die zijn onder meer een 6.0-liter grote V12 met 570 pk en 620 Nm koppel. De topsnelheid ligt net onder de 300 kilometer per uur, terwijl je binnen de 5 tellen al voorbij de 100 km/u zoeft.

In een luxestad als Monaco kreeg je niet gemakkelijk de aandacht meer, met de nieuwe Vanquish moet het wel nog lukken. Of we over enkele jaren eveneens een verbeterde S versie krijgen is nog koffiedik kijken, de zonnekloppers onder ons kunnen wel al hun bestelling voor de Vanquish Volante plaatsen. Een sublieme GT met het voordeel van een cabriolet, het leven kan altijd beter!

Spotterseer gaat naar Gemaskerde Muchacho voor deze spot!

Gespot: Aston Martin Vanquish te Monaco

Zelf ook iets gespot? Uploaden die handel

Deel dit bericht:

6 reacties op "Gespot: Aston Martin Vanquish 2013"

 1. Wolf 17-07-2013 om 22:35

  Eigenlijk vind ik de DBS mooier en een wagen van +200.000 euries die geen 300km/u rijdt is een beetje lachwekkend…….

 2. mrnix 18-07-2013 om 10:21

  astons zijn dan ook gemaakt voor luxe he 😉
  Daarbij, de dag van vandaag kan je ze beter tweedehands kopen in belgië :p 65.000 en je parkeert een degelijke aston op je oprit 😉

  • AVDP 18-07-2013 om 10:49

   inderdaad meer een statussymbool dan echt scheurijzer, anders koop je toch gewoon een Porsche Turbo? die 300 km/u lijkt mij niet eens haalbaar vandaag de dag, tenzij dan op circuit!

   • mrnix 18-07-2013 om 11:11

    denk vooral op de autobahn ze, er zijn niet veel circuits waar je die 300 op zult kunnen halen denk ik 🙂 
    en drag racen zulde niet echt gaan doen met uw aston martin :p

    • Wolf 18-07-2013 om 19:51

     @mrnix. Hij KAN niet eens driehonderd……….check de specificaties maar…..Echter het bliijft een mooie auto waar ik liever van droom dan er echt in te rijden. Koop voor dat geldt een 911 èn een Cayenne. Kunnen mij kids ook mee…..
      

     • CVM 27-07-2013 om 17:07

      Groot gelijk, zou ik ook doen :p

Reageer

Reactie aan het plaatsen...