Teaservideo: Mercedes S63 AMG

Teaser: Mercedes S63 AMG
Yay! De nieuwe Mercedes S63 AMG staat te poppelen achter het gordijn.

Mercedes heeft via haar officieel Youtube kanaal onderstaande video op de wereld losgelaten. We herkennen een dikkere voorbumper met scherpere lijnen en grotere luchtopeningen, de nummerplaat geeft met S63 ook al een sterke hint. Om de laatste twijfels weg te nemen zien we nog even de digitale tachometer met een BiTurbo opschrift en de dubbele uitlaat aan de achterzijde.

Het is dus overduidelijk, de AMG familie krijgt een nieuw erbij. De teaser- en marketingcampagne is duidelijk ingezet en het zal geen eeuwig meer duren alvorens we de officiële beelden en informatie zullen krijgen, al valt een snelle introductie nog even af te wachten. De Mercedes S-Klasse werd onthuld op een eigen event in mei en moet nog zijn Europese primeur krijgen op het Autosalon van Frankfurt in september. Grote kanshebbers voor de AMG zijn daarna dus het Autosalon van Detroit begin januari of dat van Genève in maart.

Motorisch is er nog niet heel veel bekend, maar we verwachten het 5.5-liter V8 benzineblok dat ook z’n opwachting maakt in de andere 63 AMG modellen. Het huidige model levert 525 pk en 630 Nm koppel, maar we verwachten toch een lichte stijging. De topsnelheid ligt naar Duitse gewoonte ook terug op 250 km/u, al zijn er slechtere keuzes om met 4 volwassen luxueus over de Autobahn te scheuren. Mercedes AMG lijkt de kaart getrokken hebben van de vierwielaandrijving, daarom verwachten we – in constante met de nieuwe E63 – ook een S63 4MATIC versie met de aandrijving op alle wielen.

Tot de komst van de allesvernietigende S65 AMG is de nieuwe S63 de snelste S-Klasse die je kan kopen. Prijsmatig gezien verwachten we geen verschil met de huidige versie, al is die met een prijskaartje van €156.000 ook geen lachertje.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...