Officieel: Datsun GO

Datsun GO budget India
De GO is het eerste model van het herrezen Datsun en moet de markt in India, Indonesië en Rusland gaan veroveren.

Nissan zit samen met Renault in een overkoepeld concern en is stiekem wel wat jaloers op het succes van het Roemeense Dacia. Met een beperkt budget en onderdelen/platformen van oudere modellen slagen ze er in om positieve verkoopcijfers op te tekenen. Diezelfde weg wil Nissan op gaan met Datsun, in de eerste plaats wordt er gefocust op de groeilanden zoals India en Indonesië en Azië maar ook in Rusland, Zuid Afrika en de landen rond Brazilië.

Het eerste wapenfeit is de GO die naast een bijzondere naam voornamelijk de vorm en inhoud van de Micra overneemt. De 1.2-liter benzinemotor met een handgeschakelde versnellingsbak met 5 verzetten zal de enige beschikbare versie worden, maar dat moet voldoende zijn om de budgetmarkt te overtuigen aldus Datsun. Het Europese handschoenkastje werd overigens vervangen door een open opbergruimte om plaats te besparen, net zoals de versnellingspook nu hoger op het dashboard werd geplaatst.

De Datsun GO is het eerste model van een hele reeks nieuwe modellen, al verwachten we steeds afgeleiden van de huidige Nissan modellen. Momenteel zijn er nog geen Europese plannen maar als de wagen aanslaat kan dat toch nog snel veranderen. De productie zal plaats vinden in India om direct dicht bij de afzetmarkt te zitten, al verwachten we op het Autosalon van Frankfurt toch een Europese kennismaking!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...